Seznamte se s inovativním přístupem ke zdravému stravování v podání Mudr. Radima Špačka.
Naše moderní strava se stále více vzdaluje tomu, co je pro nás jako lidstvo vhodné a přirozené. Právě proto výskyt obezity a metabolických onemocnění stále raketově narůstá. V této přednášce si povíme, co stojí za těmito alarmujícími trendy a jak určité potraviny negativně ovlivňují funkci našeho organismu a způsobují onemocnění. Dozvíte se, že hubnutí není o omezování se v jídle, nýbrž o výběru správných potravin – ukládání tuků je totiž podmíněno hormonálním systémem člověka, nikoliv příjmem a výdejem kalorií. Zároveň si vysvětlíme, proč je nedostatek řady živin v našem jídelníčku stále častějším problémem.
MUDr. Radim Špaček je vedoucí lékař akutní kardiologické péče v nemocnici AGEL - Třinec Podlesí a.s.. Za 12 let své praxe pochopil, že většina civilizačních chorob je spojena s nevhodnou stravou, a proto se nyní věnuje výživě a prevenci chronických onemocnění.
Délka: 3 h